.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

05 april 2010

* Pasen

Gisteren eerste paasdag naar mijn moeder geweest.
Vorige week is haar man mijn stiefvader overleden op 77 jarige leeftijd. afgelopen maandag de 29e maart is die gecremeerd.
Wat was dat een treurige dag voor mijn lieve moeder.
Mijn moeder die in een rolstoel zit en niet meer kan praten is het ook erg moeilijk om zich te kunnen uiten.
Mijn moeder heeft namelijk eind 2003, drie beroertes gehad in 14 dagen tijd, ongeveer gelijktijdig toen ik deze rot ziekte COPD kreeg en midden in mijn scheiding zat.
Ik denk nog wel eens zal mijn ziekte en scheiding haar teveel zijn geworden???
Ze maakte zich nogal gauw zorgen om mij.

Gisteren ben ik weer naar haar toe geweest, eigelijk wil ik elke dag wel heen maar ja kan het in mijn conditie niet opbrengen en dit doet mij erg veel verdriet., en ja ook deze week zo na de crematie viel het mij zwaar was erg benauwd van de week ervoor 3x naar haar toe geweest, dus ja dan houd het echt op voor mij.
Als GJ thuis is dan is het allemaal iets makkelijker, ze woond ook nog niet echt naast de deur this toch ff een uur heen en een uur terug rijden.


Nu haar man er niet meer is heb ik besloten om mijn moeder naar Zwolle toe te halen (doe ik hier wel goed aan ze is ook al 69) hier heeft ze nog familie wonen haar zuster de kinderen van haar zus en ja ikke natuurlijk, als ze hier kan komen is ze nog geen 400 meter bij mij vandaan, dus kan ik elke dag als ik goed ben er heen gaan.
Ik was gistermiddag nog maar net 2 uurtjes bij mijn moeder en toen kwam er een dochter van mijn stiefvader met haar moeder en stiefvader.
Het bleek dat ze heel de week al vrij was, dan denk ik bij mij zelf jeetje kon je dan van de week niet ff bij haar langs gaan, moet je dan komen nu ik er ben ,
ach jaik denk maar zo ze zijn niet wijzer.


Nou het was me mijn daggie dus wel weer.
Maar mijn moeder heeft weeer heerlijk genoten van der advokaatje met slagroom doen we elke keer als ik bij der ben, gaan we naar het restaurant en gaan daar wat drinken, in die woonkamer kan ze elke dag voor zich uit zitten te turen.


Vandaag 2e paasdag lekker thuis weer een bijkom dag tja elke dag weg zit er in mijn conditie niet altijd meer in helaas.
Vandaag lekker een morgen in bed geweest om 10 uur koffietijd gekeken is weer opnieuw begonnen op tv erg leuk mag ik graag naar kijken.
Tja en vanmiddag lekker in de bank gehangen met de laptop voor mij op mijn tafeltje.
Vanavond spagetti eten Roy heeft eergisteren gekookt en hadden genoeg voor nog een keer dus vandaag lekker makkelijk, ff in de magnetron en eten maar hahaha.

Morgen komt mijn scheetje GJ weer thuis na een week te zijn weg geweest, ben altijd weer blij dat die ellendige week alleen weer voorbij is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta