.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

28 oktober 2010

*NU.nl

 

 Longziekte COPD kost mensen hun baan

Uitgegeven: 28 oktober 2010 10:12
Laatst gewijzigd: 28 oktober 2010 10:11

AMERSFOORT - Drie van de vijf mensen met COPD zit zonder werk. In veel gevallen moeten zij door hun longziekte hun baan opgeven. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut NIVEL die donderdag bekendgemaakt werden.


Gezondheidsproblemen waren voor 70 procent van hen de belangrijkste reden om te stoppen met werken. Bijna alle werkende mensen met COPD geven aan problemen op het werk te hebben als gevolg van hun gezondheid.
COPD is op dit moment de vijfde oorzaak van verzuim onder de Nederlandse werkzame bevolking. Bijna de helft van de mensen met COPD die geen werk hebben is arbeidsongeschikt verklaard, in 80 procent van de gevallen gaat het om volledige arbeidsongeschiktheid.

In Nederland kampen volgens het Astmafonds zo'n 320.000 mensen met COPD. Daarnaast zijn er naar schatting nog eens zo'n 300.000 mensen met een zeer groot risico op COPD, zonder dat zij dit zelf weten.

Test

Uit de rapportage van het NIVEL blijkt dat 42 procent van de mensen met COPD een betaalde baan heeft. Vanaf 1 november heeft het Astma Fonds een test op internet staan waar mensen kunnen kijken wat hun risico is om de aandoening te krijgen.
"COPD moet je zo vroeg mogelijk opsporen. Mensen gaan nu vaak te laat naar de huisarts, omdat ze langzaam wennen aan hun klachten. Via de risicotest op internet, kunnen ze meteen zien of ze risico lopen op deze longziekte" , aldus Michael Rutgers, directeur van het Astma Fonds.


Kamer zet zich in voor meer donoren

Uitgegeven: 27 oktober 2010 21:02
Laatst gewijzigd: 27 oktober 2010 22:54

DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat gemeenten meer in actie komen om burgers te informeren over het donorschap.


Dat bleek woensdagavond tijdens het debat over de regeringsverklaring.
D66-leider Alexander Pechtold wil dat het kabinet lagere overheden beweegt meer formulieren te verstrekken zodat meer burgers orgaandonor kunnen worden.

Gemeenten zouden dat bijvoorbeeld kunnen doen bij het verstrekken van een paspoort.

Steun

Het initiatief van D66 kreeg steun van PvdA, CDA, GroenLinks en de ChristenUnie. Premier Mark Rutte zei het verzoek van het parlement ''van harte'' te steunen.
Hij hoopt dat iedereen heeft nagedacht over de mogelijkheid om donor te worden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta