.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

06 december 2010

* Eerste Hart/Long Transplantatie


 

UMCG in Groningen: 

Eerste hart-longtransplantatie bij jongere

(16) in Nederland

 In het Universitair Medisch Centrum Groningen is onlangs een gecombineerde hart-longtransplantatie uitgevoerd bij een meisje van zestien. Het is voor het eerst in Nederland dat een kind tegelijkertijd een nieuw hart en nieuwe longen ontving.

Het getransplanteerde meisje leed aan pulmonale hypertensie (een verhoogde bloeddruk in de longen) als gevolg van een aangeboren hartafwijking. Pulmonale hypertensie is een ernstige ziekte met een slechte prognose. Patiënten hebben last van moeheid, kortademigheid en geleidelijke achteruitgang van de conditie. Dit wordt veroorzaakt door aantasting van de bloedvaten in de longen en overbelasting van het hart. Wanneer de aandoening niet meer medicamenteus of hart-/longchirurgisch te behandelen is, kunnen patiënten in aanmerking komen voor een transplantatie van hart en/of longen.

Kindercardiologen, kinderlongartsen, thoraxchirurgen, thoraxanesthesiologen, intensivisten en medisch microbiologen van het UMCG hebben nauw samengewerkt om de gecombineerde hart-longtransplantatie te kunnen uitvoeren. Daardoor zijn de transplantatieprocedure en de postoperatieve zorg goed verlopen. Op dit moment gaat het goed met het meisje en functioneren het nieuwe hart en de nieuwe longen naar behoren.


Het UMCG is het landelijk expertisecentrum voor pulmonale hypertensie bij kinderen en heeft een centrum voor aangeboren hart- en longafwijkingen dat patiënten van jong tot oud alle vormen van zorg op het gebied van hart en longen kan bieden. Het UMCG is het enige centrum in Nederland waar hart-longtransplantaties worden uitgevoerd en waar longtransplantaties bij kinderen worden verricht.


UMCG Transplantatiecentrum

Het UMCG is een van de weinige ziekenhuizen in de wereld en het enige ziekenhuis in Nederland, dat alle vormen van orgaantransplantaties verricht. Niet alleen hart-, nier-, long-, lever-, pancreas- en darmtransplantaties, maar ook gecombineerde transplantaties zoals hart-longtransplantaties, long-levertransplantaties en nier-pancreastransplantaties worden door het UMCG uitgevoerd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta