.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

18 januari 2011

* Infuus
Zo hier dan weer even een berichtje 
van hoe het met mij gaat.

De 13e dus bij de Urloloog geweest en Vrijdag de 14e weer voor een remicadekuur die niet echt vlotjes verliep.
Ik had om 13.30uur een afspraak op de afdeling voor de kuur eenmaal daar aangekomen deden ze dit keer erg moeilijk over mijn scootmobiel.
Ze hebben daar verschillende kleine kamertjes waar dus luie ligstoelen staan waar je dus in kunt plaats nemen  en je kuur in krijgt.
Maar er zijn ook grotere kamers met 2 of 3 stoelen erin en daar kun je ook nog eens mooi je scootmobiel naast zetten dus hoef ik niet al te ver te lopen, nu hadden ze nog 1 grote kamer vrij, maar hadden dus voor mij een ander kamertje gereserveerd tja ik ga toch echt niet onnodig ver lopen als het niet nodig is.
Dus alles op alles gezet en ja hoor ik kon naar de grote kamer verhuizen en plaats nemen en toen weer het gezeur van  het naaldje prikken voor de infuus, ik heb van de internist een ondertekend briefje dat ik door de anesthesist geprikt moet worden (ben niet te prikken aders zijn erg dun en rollen weg) en ja hoor weer zo'n verpleegster met, ik kan heeeeeeel goed prikken, ow ja zei ik kom maar op dan laat maar eens zien, eerst moest ik in een bak met warm water dat zou helpen zei ze  ik had al lol dit is al zo vak bij mij geprobeerd maar heeft dus geen enkel effect bij mij, nou je kan het 
al wel raden mis er dwars 
door heen en een heerlijke blauwe hand.
Dus hebben ze toch maar de verkouver gebeld en ja hoor kon gelijk komen, eenmaal daar aan gekomen kwam er gelijk iemand om mij te prikken maar ja ook niet echt van een leiendakkie ook weer mis en 2de keer was raak maar ging bijna ook niet goed maar hij zat erin met een flinke blauwe plek dus op hoop van zegen blijft die het volhouden de aankomende 3 uur.
Maar ja al met al was het dus mooi half 3 geweest ja en voordat de kuur dan loopt is het dus 15 uur balennnnnnnn word weer een latertje.

Om 16.30 kreeg ik telefoon van mijn zoon die was ook inmiddels met mijn man in het ziekenhuis aangekomen, mijn zoon moest vanwege een zere duim naar de huisarts die middag en die vertrouwde het niet had zoiets van gebroken of een spier gescheurd dus foto's maken.
Tegen 17.30 uur waren ze bij mij op de kamer en hij had gelukkig geen gips maar moet wel 14 dagen rust houden hij heeft dus een spier gescheurd.
Nou teen 18uur was ik ook klaar en konden we naar huis, wat een middag, 11 maart de laatste kuur.

Mijn darmen zijn nu heerlijk rustig heb geen last meer van bloed en slijm dus mag niet klagen (moet nu moeite doen op het toilet hahaha is weer eens iets anders) dus op naar 10 feb UMCG hopelijk weer op de wachtlijst.
1 opmerking:

 1. Hallo zeg, dat was me het daggie wel.
  Wat zul je nu moe zijn zeg.
  Ook ik heb al heel wat prikreputaties om zeep geholpen. En maar blijven roepen: IK KAN HEEL GOED PRIKKEN! Ja zal best, maar niet in het vat, doos.

  En nu ook nog een zielige zoon met een pijnlijke duim.

  Dus kruip maar gezellig metz'n allen voor de tv met een bakkie troost.

  Liefs Alida

  BeantwoordenVerwijderen


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta