.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

17 februari 2011

* Nog steeds erg moe

Hier ben ik weer


Het is vandaag weer een mooie zonnige dag hier in Zwolle

Het was weer een zwaar weekje voor mij zit nog steeds niet echt goed in me vel erg moe maar jawe moeten het er maar mee doen this niet anders.

Vrijdag naar de winkels geweest gebak gehaald en nog wat ander spul voor de verjaardag, en een beetje rommelen in huis zaterdagmiddag visite voor GJ zijn verjaardag, dus s'morgens heeft GJ de nodige boodschappen nog gehaald en om 14uur kwamen de eersten binnen, mijn vader en stiefmoeder daarna mijn schoonouders, meer kregen we er ook niet doen er nog maar weinig aan kan het allemaal niet meer aan en GJ moet alles doen en ja als je dan een huis vol hebt is het geen doen.

Zondag naar een collega van GJ geweest en zijn vrouw in Weidum (Fr) we zijn om 13uur vertrokken en waren daar zo tegen 14.30 uur, het was een gezellige dag sávonds met zijn viertjes wezen uit eten en zo tegen 21.30 weer naar Zwolle gereden.

Maandag had ik een rustdag tja die moet ik elke keer weer inlassen anders ga ik het echt niet meer trekken, was ook helemaal kapot en ja dinsdag moesten we nog naar mijn moeder in  Lelystad die kijkt er ook altijd erg naar uit dat we komen, arme mensie ziet ook verders haast niemand meer, hopelijk zit ze gauw in Zwolle lekker bij mij naast de deur ook voor mij makkelijker om even bij haar langs te gaan.

Tja en toen woensdag is mijn mannetje weer om 6uur in de morgen vertrokken richting Rotterdam voor een week varen.
S'morgens om 8.30uur kwam mijn hulpje weer poetsen en s'middags had ik een afspraak bij de kapper, werd ook weer eens goed tijd het zag er echt niet meer uit, een uitgroei van kleur niet normaal maar ja al die ziekenhuisopnames enz kwamen roet in het eten gooien zodat ik er niet heen kon, maar het zit weer netjes weer een kleurtje erin en weer een kort koppie ik kan weer een paar maand voort.

Vandaag donderdag weer een rustdag tot half2 in me bed gelegen werd om half 8 gewekt door de wekker van mijn zoon tja en dan kan ik meestal niet meer slapen tot die echt de deur uit is dus om 8.15uur ff zwaaien voor het raam en toen mijn bedje weer ingedoken, pffff slapen wakker slapen wat kan een mens toch erg moe zijn, waar zal dit toch aan liggen aan het weer of heb ik echt iets onder de leden, tja wie zal het zeggen de tijd zal het uitwijzen zeg ik dan maar.


1 opmerking:

 1. Hai Janetta,
  Ook jij onderneemt waar mogelijk nog de nodige uitstapjes.
  Anders verpietert een mens ook nietwaar.
  Maar het zuigt je leeg.
  Dan even een dag rust pakken om de haperende accu op te laden.

  En moe, ja waar dat door komt???
  Door het koude weer?
  Of gewoon omdat je flink ziek bent?

  Er tegen vechten heeft geen zin, helpt niet en het kost je onnodig veel energie.

  Dus lekker in bed kruipen en slapen!!

  Liefs Alida

  BeantwoordenVerwijderen


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta