.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

06 februari 2012

* Weer 3 weken verderEn we zijn inmiddels weer  3 weken verder....

Met mijn moeder gaat het goed ze begind weer meer te lachen, in het begin was ze toch wel verdrietig vooral als ik weg ging...
Tja ze heeft in het andere verpleeghuis toch 8 jaar gezeten..
Ze begind nu ook een beetje een plek en vastigheid te krijgen elke maandagmiddag gaat ze naar de Verhalenkeuken, gerechten koken uit grootmoederstijd met de bijbehorende verhalen..
Elke woensdagmorgen gaat ze naar de kapper voor de nodige krullen te zetten, elke dinsdagmorgen gaat ze naar de voorleeskrant al het nieuws wordt dan verteld...
Ook wordt er in haar woonkamer geknutseld
voor de mensen die niet weg gaan naar een activiteit toe...
De rest van de dagen moeten nog opgevult worden heb haar voor van alles opgegeven zoals, schilderen, snoezelen, beautyclub , wandelen, winkelen schoonheidsspecialist enz, maar overal zit nog een wachtlijst op zodra er plek is gaat ze ook daarheen...

Onder tussen zijn we nog wel druk (geweest) voor een klein kastje voor bij mijn moeder op haar kamer, tja hier heeft ze de ruimte om iets neer te zetten, maar vind maar eens een mooi eiken kastje of sidtable in het donker eiken NOPPE, tja er is wel wat maar soms niet te betalen ga toch echt niet voor een klein kastje of tafeltje rond de 400euro betalen...
Maar goed we gaan nog ff verder zoeken, zijn zo lang zamerhand al heel wat meubelzaken en kringlopen afgeweest maar tot op heden nog niets wat wij willen voor moeders, dus van de week maar weer eens rondneuzen...
Afgelopen week heb ik rustig aan gedaan was erg moe van al het geregel en gesjouw heen en weer, maar begin weer een beetje mens te worden ;)

Ik cross elke dinsdag donderdag en zaterdagmiddag even naar haar toe op mijn scoot , en zondags zou haar zuster heen gaan...
En wat is het koud zeg buiten op de scoot, maar ga wel elke keer naar haar toe een lekkere frisse neus wordt je ook niet minder van toch ;)


Maar van mij mag die bende wel weg smelten en voorjaar worden, maar goed nog ff en het regent weer vanaf de  12de febr zou het weer omdraaien met regen en boven 0 dus weg met de gladdigheid....
Een 11stedentocht is wel leuk maar zal er dit jaar ook niet in zitten vrees ik, deze week is het ook zo rond de -1 en 0 graden met zon, dus zal niet veel meer uit halen wat dikte van het ijs betreft, maar goed we zullen zien ;)

Afgelopen Zaterdag is mijn neef geweest die had ik al zo'n 16 jaar niet meer gezien, we hadden afgesproken bij mijn moeder in het verpleeghuis, onder het genot van koffie en een bakkie thee heerlijk zitten kwebbelen (rakennooituitgekletst), in mei komt die weer samen met zijn vriend bij ons thuis op visite, ik kijk er naar uit, het was gezellig afgelopen zaterdag moeders vond het ook erg gezellig en leuk hem weer te zien...

Vandaag is mijn mannetje jarig,
jammer genoeg is die niet thuis maar aan boord het zijn werk week,
maar woensdag komt die weer thuis dus vieren we het gewoon een paar dagen later...

Nou dit was het dan weer zo'n beetje, heb verder weinig te
melden tot de volgende blog maar weer...
7 opmerkingen:

 1. Hallo JAnetta,
  Dan bij deze gefeliciteerd met je man, jammer dat hij nog niet thuis is, maar dan heb je woensdag ook nog wat te vieren.
  Ja wat betreft de sneeuw troep, mag dat ook wel weg, de vorst vind ik niet erg, maar de wegen en fietspaden zien er hier niet uit, allemaal glibberen, en ga dus ook niet weg, niet met de fies en niet lopend, ben erg bang om te vallen, kan ik niet hebben dan moet er helemaal hulp komen, want Ron kan mij niet verzorgen met zijn handicap, dus gaat hij er op uit voor de boodschappen in zijn scootmobiel en dat gaat prima, en hij vind het niet erg om te doen.
  Deze week stond je moeder op de opkikkerlijst, dus moet er deze week een kaart voor haar komen.
  fijne week verder, groetjes Ina uit Spijkenisse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je mannetje Janetta,jammer dat hij er nu niet is maar dat hebben julli samen met je zoon nog tegoed.
  Knap van je dat je alles zo kan opschrijven,her veranderd niks aan de situatie waar je inzit maar je schrijft het een beetje van je af.Ik wens je heel veel sterkte meis en wens je heel veel sterkte,zelf heb ik ook veel aan mijn koppie maar dat weet je wel.
  Een hele dikke knufff meis en kop op hoor. xxxx Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Janetta, proficiat met je schipper .... en maak er maar een leuk feestje van als hij weer aan wal is ;)
  Die sneeuw is leuk voor kinderen en gezonde mensen, maar als je er doorheen moet ploeteren is het 3x niks...dus wat mijn betreft, weg ermee, zo snel mogelijk. Die elfsteden tocht komt er denk ik ook weer niet, het was nederlands kort en heftig... en dadelijk slaat het weer inderdaad om naar de gebruikelijke regen !!! Zeg wordt het voor jou ook niet even tijd voor rust...je bent er wel hard tegenaan gegaan de laatste tijd ?
  Bedankt voor weer een blik in je leven, houdoe en groetjes van Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Janetta, gefeliciteerd met je mannetje. Mooi dat hij niet vast lag in de sluis bij Eefde.
  Misschien is het een idee om een briefje in het bejaardenhuis op het prikbord te hangen? Je weet maar nooit.
  Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook van mij gefeliciteerd! En een gezellig feestje gewenst als je man thuis komt!
  Wat fijn dat je moeder al een beetje went, is ook moelijk als je ouder wordt om te verhuizen naar een nieuwe omgeving!
  Wat is er daar veel te doen, kunnen alle bewoners daar aan mee doen?
  je bent best druk geweest, nu maar even rustig aan doen! Moeilijk blijft dat he? Dat koppie wil wel, bij mij net zo!
  ik vind t wel mooi die sneeuw maar niet praktisch :-) voor mij mag de rest van t jaar 20 graden zijn boven nul!

  Liefs, Elien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Janetta,

  Nog gefeliciteerd met je mannetje,ik las dat hij morgen thuis komt? dan kunnen jullie het toch nog wel vieren toch?

  Fijn te horen dat je moeder zich een beetje op haar gemak gaat voelen,zoiets heeft toch tijd nodig.

  Leuke foto's trouwens die ik gezien heb op je faceboek, leuk om elkaar na zo'n tijd weer te zien, en helemaal dat hij ziet hoe groot je zoon is geworden!

  Even over een kastje voor je moeder..
  Ik zit op buurtlink.nl nou weet ik natuurlijk niet of dat bij jullie ook is maar dan moet je je postcode in tikken en dan zie je wat mensen te koop hebben in je buurt. Je kan het allicht proberen.

  Ook hebben ze in sommige 55+ huizen een winkel beneden, daar verkopen ze weer meubels van mensen die naar een verzorgingshuis gaan of overleden zijn en de opbrengst gaat dan naar een goed doel.

  Je kan natuurlijk altijd even rondvragen of dat bij jullie ook is.

  Nou meis voor mij mag dat troeppie ook wel van de stoepen af hoor!
  Je kom er niet uit te zien in je scootmobiel, en dat ding zelf ook niet. Maar helaas moet ik er uit, moet toch boodschappen doen.

  Ik wens je morgen een fijne dag met GJ en je zoon en tot je volgende blog.

  Liefs Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allereerst wil ik je nog feliciteren met de verjaardag van je echtgenoot:-)
  En ik wil je even laten weten dat ik bewondering heb voor de manier waarop jij voor je moeder zorgt.
  Petje af.

  Dit weer vreet energie.
  Het lichaam moet op temperatuur blijven en er is ook veel energie nodig om te ademen.
  Dus logisch dat je verlangt naar zon en temperaturen van zo'n graad of 20.

  Liefs Alida

  BeantwoordenVerwijderen


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta