.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

11 oktober 2010

*DonorweekDonorweek:
'ben jij al donor?' 

 
Van 18 tot en met 24 oktober is het Donorweek. 

Tijdens deze week worden allerlei activiteiten georganiseerd, online en door het land. De nationale Donorweek is onderdeel van de campagne ‘Nederland zegt Ja’, die tot doel heeft dat meer mensen zich als orgaan- en weefseldonor in het Donorregister registreren. Tijdens de Donorweek trekt een donorroadshow, met onder andere een speciale Donortruck door het land. Van maandag tot en met vrijdag doet de roadshow vijf steden aan: Utrecht, Enschede, Venray, Den Haag en Amsterdam. De donorroadshow biedt bezoekers een leuke en leerzame middag, waarbij de vraag ‘Ben jij al donor?’ centraal staat.

Veel mensen hebben hun keuze over orgaandonatie nog niet vastgelegd. Soms omdat ze er nog niet aan toegekomen zijn, maar ook omdat het voor sommigen een lastige beslissing is. Met de Donorroadshow hopen de organisatoren die keuze makkelijker te maken. Daarom is er een toegankelijk en aantrekkelijk programma dat iedereen, jong en oud, iets te bieden heeft, zowel informatief als door entertainment.


 

Programma
In de Donortruck kun je een interactieve tentoonstelling bekijken, online je kennis testen over orgaandonatie of vragen stellen aan de aanwezige (medische) professionals en getransplanteerden. Er zijn mooie prijzen te winnen bij de dagelijkse quiz (gepresenteerd door comedienne Christel de Laat) en het speciale ‘Dokter Donor’ spel. Verder verzorgt ‘Theater door de straten’ een interactief straattheater waarbij de theatermakers het publiek op een ludieke manier aan het denken zetten over donorregistratie. Iedereen die dit wil, kan zich meteen registreren.

 

Locaties donorroadshow
De roadshow staat van 18 tot en met 22 oktober met een bus, een truck en een ambulance op de volgende locaties:


18 oktober Utrecht, Vredenburg

19 oktober Enschede, Saxion Hogeschool
20 oktober Venray, Grote Markt
21 oktober Den Haag, Buitenhof en Atrium Stadhuis
22 oktober Amsterdam, Leidseplein


Het programma begint iedere dag om 12 uur, met uitzondering van Venray, daar start het programma een uur eerder. Einde van het programma is om 17 uur. Alle informatie is vanaf 18 oktober verder te vinden op
www.donorweek.nl.


 

Nederland zegt Ja
De donorweek wordt ondersteund door een landelijke radio- en tv-campagne waarbij in de tv-commercial verschillende bekende Nederlanders uitspreken of ze donor zijn, Ja of Nee. De week is onderdeel van de landelijke campagne ‘Nederland zegt Ja’ (www.jaofnee.nl), een gezamenlijk initiatief van het ministerie van VWS, de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS), de gezondheidsfondsen (o.a. Nierstichting, Nederlandse Cystic Fybrosestichting, Diabetesfonds) en de Stichting Transplantatie Nu. De Donorroadshow wordt mogelijk gemaakt door de NTS. Het doel van de roadshow is om mensen te informeren zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken over orgaandonatie. Campagne nieuwe Nederlanders 11-10-2010 
Dinsdag 12 oktober ontvangen ruim 56.000 mensen die minimaal 3 jaar in Nederland wonen een brief van het Donorregister met de vraag of ze donor willen worden, Ja of Nee. 
Bij de brief zit een folder en een donorformulier. 
De folder is in de stijl van de campagne over orgaandonatie Nederland zegt Ja'. 
Lees het volledige bericht op 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta