.

Translate

* Het aantal bezoekers *

.

.

Hallo ik ben

Mijn foto
Ben op 24 juli 1964 geboren..Getrouwd en 1 zoon die nog thuis woont...Ik kreeg in 2003 de ziekte COPD gelijk fase 3 met nog een longinhoud van 21% al snel viel ik in fase 4...In 2007 ben ik erg hard achteruit gegaan, na meerdere malen achter elkaar in het ziekenhuis te hebben gelegen, waarvan de laatste keer bijna fataal, maar ben er gelukkig nog...In febr 2008 heb ik 3.5 mnd gerevalideerd in het longrevalidatie- centrum Beatrixoord in Haren, had toen nog een long inhoud van 17% (dit was sinds juni 2012 nog 13%) Ik zat hele dagen aan de zuurstof...Ben in Sept 2009 voor 14 dagen in het UMCG geweest voor longtransplantatie screening, 11 maart 2010 heb ik dan eindelijk groen licht gekregen...Bij deze ongeneeslijke longziekte heb ik ook nog eens sinds 1979 de ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen), in ernstige mate, waar ik elk jaar de nodige Remicade kuren voor kreeg sinds mijn transplantatie bijna geen last meer..Wil je meer over mij weten lees dan mijn blog... *Mijn Leven* Op weg naar een dubbele longtransplantatie, Ik had nog een lange weg te gaan en dat viel niet altijd mee !!! Op Goede Vrijdag 18 April 2014 ben ik getransplanteerd van 2 prachtig werkende longen..

.

.

4 jaar 1 maand en 7 dagen (+6mnd wachten op groen licht totaal dus 4 jaar en 7 mnd en 7 dagen) heb ik op de wachtlijst gestaan tot uiteindelijk het langverwachte telefoontje binnen kwam ....

Op Goede Vrijdag 18 April 2014 zijn er dan
eindelijk 2 fantastische donorlongen voor mij !!!!!

DONOR wie je ook bent BEDANKT
zal goed voor je zorgen !!!

.

.

*Mijn Donor*Eerst willen wij stil staan bij de donor en de nabestaanden...
Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare...
Waar jullie ook zijn wij denken aan jullie !!!

*17/18 April 2014*

Er is vannacht iets ergs gebeurd,
er is een familie die treurt ...
Een familie lid is heen gegaan,
hij/zij heeft gestreden voor zijn leven,
maar heeft het toch op moeten geven ...
Bij leven had i zich laten registreren,
zodat i na zijn/haar dood zijn organen kon doneren ...
Hart, Longen, lever en nieren
gaan nu een ander zijn leven plezieren ...

Maar ook is er een Familie heel blij,
het lange wachten is nu voorbij ...
Het langverwachte telefoontje is dan
nu toch eindelijk gekomen ...

Er zijn longen voor mij ...
Nu draag ik voor altijd een stuk van jou bij mij ...


BEDANKT LIEVE DONOR ...

Gedicht zelf gemaakt door mijn man en mijzelf
>>> © GJ & JJ


.

.


18 April 2014


100 jaar geleden
was een longtransplantatie
ONMOGELIJK

50 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN MIRAKEL

20 jaar geleden
was een longtransplantatie
EN WONDER

10 jaar geleden
was een longtransplantatie
EEN FEIT

Vandaag
is een longtransplantatie het streven naar
LUCHT VOOR MORGEN

Re-born to be alive vzw

.

.


Voor dat je begint met het lezen van mijn blog's,
lees dan eerst even het
volgende hier onder.


Het meeste over mij kun je vinden hier rechts onder
bij de pagina's met verslagen en bij mijn dagelijkse verhaaltjes, als je daar op geklikt hebt dan kom je eerst weer bovenaan mijn website dus dan even scrollen naar beneden tot je ongeveer in het midden van het scherm bent, en daar komt het verhaal te staan dus niet bovenaan ;) .


.

.

14 november 2010

* Ziekenhuis opname

Tja en voor je het weet lig je weer in het ziekenhuis maar dit keer op een heel andere afdeling dat ik gewend ben geen long geen interne
 maar op de Gynecology afdeling.

Zoals jullie al wel hebben kunnen lezen hebben ze 5nov een gedeelte van de baarmoederhals verwijdert en opgestuurd  een zogenoemde letz behandeling dus.
Dat ging allemaal redelijk goed al waren er wel wat complicaties, maar voelde mij redelijk goed na de ingreep, maar dat werd dus woensdagmiddag 9nov ff anders ik kreeg heftige bloedingen en ja die hielden aan tot vrijdagmorgen 11nov en toen werd ik wel erg slapjes en beroerd na al dat bloedverlies dus toch maar ff de arts gebeld, en moest dus ook gelijk die zelfde middag langs komen.
Wat een gedoe ff zeg had s'morgens mijn hulp die is s'middags terug gekomen en is met mij meegegaan naar het ziekenhuis, tja mijn mannetje was immers weer een week weg varen (hij is inmiddels weer thuis) eenmaal in het ziekenhuis kon ik gelijk blijven mocht dus met deze bloedingen niet naar huis.

Ze hebben vrijdag een tampon noemen ze dat een rol gaas ingebracht met suikerwater en daardoor moest het bloeden gaan stoppen maar ik had de pech weer dat het dus niet stopte de volgende morgen kwam het al gewoon door het gaas heen, dus besloten ze mij onder narcose te gaan hechten.
Maar ja ik mag dus niet onder narcose dus zou het een ruggeprik worden dus zou ik om 16.30 naar de OK gaan maar lag om 18 uur nog in bed in mijn charmante papieren slip,blauwe jasje en witte kniekousen.
Om 18.30 werd er toch na veel overleg besloten om het nog een nacht aan te zien, de narcose vloeistof zou mijn lichaam niet veel goeds doen met de COPD en de Crohn, dus wachten we maar weer af.

Vandaag is het ook gelukkig minder gaan vloeien en als het zo blijft mag ik morgen naar huis, mocht het wel weer erger worden dan word ik als nog morgen naar de OK gebracht en zal ik worden gehecht of ze gaan het dicht branden, maar ja het laatste is vrijdag voor een week terug ook gebeurd en heeft in dit geval ook niet echt geholpen.
Kreeg ook de uitslag van het HPvirus en het is gelukkig niet kwaadaardig, maar moet wel elk jaar een uitstrijkje en een onderzoek bij de gynecoloog want het zal elke keer toch weer terug blijven komen het schijnt erg actief te zijn bij mij door mijn azathioprine gebruik > medicatie voor mijn Crohn.
Hopelijk blijft de bloeding zoals het nu is of word het nog minder en mag ik morgen naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Leuk dat even bent langs geweest
en een berichtje hebt achter gelaten..

Ik wens je nog een fijne dag !!!

Liefs Janetta